Hubová polievka nakyslo

Suroviny

  • olej – 2 pl
  • maslo
  • cibuľa – 1 ks
  • cesnak – 3-5 strúčikov
  • soľ
  • mleté čierne korenie – 1/3 kl
  • drvená rasca – 1 kl
  • mletá červená paprika – 1 kl
  • huby
  • zemiaky (stredné) – 3 ks
  • bobkov list
  • nové korenie celé
  • čierne korenie celé
  • fazuľa (veľká biela)
  • jucha z kyslej kapusty

Postup

  1. Na rozohriatej zmesi oleja a masla speníme a zľahka opražíme na drobno pokrájanú cibuľu.
  2. Trochu osolíme a okoreníme a pridáme cesnak rozotretý zo soľou.
  3. Pridáme drvenú rascu a ďalej pražíme.
  4. Ďalej pridáme mletú červenú papriku, dôkladne premiešame a hneď pridáme aj čerstvé nakrájané alebo vopred namočené sušené huby podľa chuti. Niekoľko minút takto pokračujeme v pražení, občas premiešame.
  5. Zemiaky očistíme, opláchneme a nakrájame na drobné kocky, pridáme ku opraženým hubám aj s požadovaným množstvom vody plus bobkov list a celé nové aj čierne korenie. Privedieme k varu a za občasného premiešania varíme prikryté 10 až 12 minút, pokiaľ zemiaky nezmäknú.
  6. Na zaver pridáme vopred uvarenú veľkú bielu fazuľu (alebo z konzervy) a jušku (šťava) z kyslej kapusty, prikryté necháme zovrieť a povaríme už len pár minút. Dochutíme soľou a korením.

Hubová polievka nakyslo

Hubová polievka nakyslo (autor: zwieratko, 2024)