Drožďová nátierka

Veľmi jednoduchá, no zároveň výživná nátierka s príjemnou sladkastou chuťou a vôňou čerstvých kvasníc.

Suroviny

  • droždie – 3 ks
  • cibuľa – 1 ks
  • cesnak – 3 strúčiky
  • maslo – 50 g
  • rastlinná nátierka – 50 g
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Na rozohriatom oleji so štipkou masla opražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Môžeme pridať podľa chutí aj pokrájaný alebo pretlačený cesnak.
  2. Ku opraženej cibuľke pridáme rozmrvené droždie a začneme zľahka no sústavne premiešavať.
  3. Keď sa od droždia oddelí olej, respektíve značne sa zmení vôňa, pridáme rozmiešané vajcia a pokračujeme v príprave ako pri praženici. Dosolíme a dokoreníme. Zmes by mala ostať nie veľmi suchá, vláčna.
  4. Počkáme kým drožďová praženica vychladne a pridáme maslo aj margarín podľa gusta a dôkladne vyšľaháme. Na záver dochutíme.