Drožďová nátierka
Veľmi jednoduchá, no zároveň výživná nátierka s príjemnou sladkastou chuťou a vôňou čerstvých kvasníc.
Suroviny
- droždie – 3 ks
- cibuľa – 1 ks
- cesnak – 3 strúčiky
- maslo – 50 g
- rastlinná nátierka – 50 g
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
- Na rozohriatom oleji so štipkou masla opražíme na drobno pokrájanú cibuľu. Môžeme pridať podľa chutí aj pokrájaný alebo pretlačený cesnak.
- Ku opraženej cibuľke pridáme rozmrvené droždie a začneme zľahka no sústavne premiešavať.
- Keď sa od droždia oddelí olej, respektíve značne sa zmení vôňa, pridáme rozmiešané vajcia a pokračujeme v príprave ako pri praženici. Dosolíme a dokoreníme. Zmes by mala ostať nie veľmi suchá, vláčna.
- Počkáme kým drožďová praženica vychladne a pridáme maslo aj margarín podľa gusta a dôkladne vyšľaháme. Na záver dochutíme.