Nepečený kokosovo-vanilkový cheesecake
Nepečený vanilkový cheesecake s mierne kokosovou príchuťou, neskutočne nadýchaný, hriešne nezdravý no mimoriadne návykový.
Suroviny
- maslové sušienky – 200 g
- maslo – 50 g
- smotana šľahačková 33% – 500 ml
- vanilínový cukor – 20 g
- vanilkový cukor – 16 g
- syr „Mascarpone“ – 500 g
- cukor práškový – 100 g
- čokoláda biela – 200 g
- kokos sušený strúhaný - 50 g
Postup
- Vo vodnom kúpeli si rozpustíme na kúsky nalámanú bielu čokoládu. Po úplnom rozpustení, necháme chladnúť, no nesmie zatuhnúť.
- Maslové sušienky rozdrvíme v mixéry alebo ručne na drobno. Prilejeme k nim roztopené maslo a ešte chvíľu mixujeme.
- Sušienkovú hmotu vysypeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie, uhladíme a napríklad pohárom s plochým dnom poriadne po celej ploche utlačíme. Odložíme do chladničky.
- V ďalšej, podľa možnosti vychladenej miske zmiešame šľahačkovú smotanu a jedno balenie vanilínového cukru. Začneme šľahať.
- Ešte pred úplným vyšľahaním pridávame po častiach krémový syr a ďalej šľaháme, Mascarpone aj šľahačka sa musia prepojiť na hladkú, krémovú hmotu.
- Ďalej pridáme preosiaty práškový cukor a aj po jednom balení vanilkového a vanilínového cukru.
- Za stáleho šľahania po častiach pridávame ešte roztopenú bielu čokoládu.
- Na koniec pridáme aj sušený strúhaný kokos. Mal by vzniknúť kompaktný ale nadýchaný biely krém.
- Vyšľahaný krém vylejeme do tortovej formy na sušienkový korpus, uhladíme, zarovnáme a odložíme na noc do chladničky.