Plnené oblátky

Tortové oblátky plnené striedavo klasickou kakaovo-kávovou maslovou plnkou a džemom.

Suroviny

  • maslo – 250 g
  • cukor práškový – 250 g
  • kakao – 30 g
  • BB puding – 30 g
  • káva zrnková mletá – 8 g
  • rum – 3 pl
  • džem – 100 g

Postup

  1. Maslo vyberieme z chladničky niekoľko hodín vopred, aby úplne zmäklo.
  2. V dostatočne vysokej myse začneme ručne šľahať maslo.
  3. Postupne pridávame preosiaty práškový cukor, kakao aj kakaový BB puding a pokračujeme v ručnom šľahaní. Plnka by mala byť vláčna a hladká.
  4. V mlynčeku na kávu zomelieme jednu dávku na espresso (8 g), podľa možnosti čo najjemnejšie. Preosejeme cez sitko do maslovej plnky a ďalej miešame.
  5. Na záver pridáme rum a dôkladne ho zapracujeme.
  6. Na pracovnú dosku položíme prvú tortovú oblátku a natrieme ju primeraným množstvom maslovej plnky, na vrch položíme ďalšiu oblátku, mierne zatlačíme a pokračujeme v natieraní maslovou plnkou alebo džemom.
  7. Na záver odstránime vytlačenú plnku či džem z okrajov a naplnené oblátky zabalíme do papiera na pečenie a vložíme do igelitového vrecúška, položíme na rovný povrch a na niekoľko hodín zaťažíme niekoľkými kilogramami.
  8. Po zmäknutí môžeme plnené oblátky rozkrájať na požadovanú veľkosť.

Plnené oblátky - plnenie

Plnené oblátky - plnenie (autor: zwieratko, 2023)


Plnené oblátky 1

Plnené oblátky 1 (autor: zwieratko, 2023)


Plnené oblátky 2

Plnené oblátky 2 (autor: zwieratko, 2023)