Plnené oblátky
Tortové oblátky plnené striedavo klasickou kakaovo-kávovou maslovou plnkou a džemom.
Suroviny
- maslo – 250 g
- cukor práškový – 250 g
- kakao – 30 g
- BB puding – 30 g
- káva zrnková mletá – 8 g
- rum – 3 pl
- džem – 100 g
Postup
- Maslo vyberieme z chladničky niekoľko hodín vopred, aby úplne zmäklo.
- V dostatočne vysokej myse začneme ručne šľahať maslo.
- Postupne pridávame preosiaty práškový cukor, kakao aj kakaový BB puding a pokračujeme v ručnom šľahaní. Plnka by mala byť vláčna a hladká.
- V mlynčeku na kávu zomelieme jednu dávku na espresso (8 g), podľa možnosti čo najjemnejšie. Preosejeme cez sitko do maslovej plnky a ďalej miešame.
- Na záver pridáme rum a dôkladne ho zapracujeme.
- Na pracovnú dosku položíme prvú tortovú oblátku a natrieme ju primeraným množstvom maslovej plnky, na vrch položíme ďalšiu oblátku, mierne zatlačíme a pokračujeme v natieraní maslovou plnkou alebo džemom.
- Na záver odstránime vytlačenú plnku či džem z okrajov a naplnené oblátky zabalíme do papiera na pečenie a vložíme do igelitového vrecúška, položíme na rovný povrch a na niekoľko hodín zaťažíme niekoľkými kilogramami.
- Po zmäknutí môžeme plnené oblátky rozkrájať na požadovanú veľkosť.