Kačacie prsia so slivkovou omáčkou

Mamkin najobľúbenejší recept na prípravu hydiny, fantasticky chutí s červenou kapustou a domácou hrnčekovou knedľou .

Suroviny

  • kačacie prsia – 2 ks
  • mleté čierne korenie
  • worcestrová omáčka – 2 pl
  • sójová omáčka – 1 pl
  • soľ – 0,5 kl
  • pomaranč – 1 ks
  • limetka – 0,5 ks
  • slivkový lekvár – 2 pl
  • jablko – 1 ks
  • maslo – 50 g

Postup

  1. Kačacie prsia (2 kusy po nie celom pol kile) očistíme, odblaníme a odstránenú kožu narežeme pozdĺž celého okraja.
  2. Kožku vložíme na dno studenej panvice.
  3. Prsia okoreníme a necháme chvíľočku odstáť.
  4. Kožu začneme pražiť až pokiaľ sa nevytopí časť kačacieho tuku.
  5. Pridáme prsia a opražíme z oboch strán po 5 minút.
  6. Prsia vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu a utierok a odložíme dočasne bokom.
  7. Do kačacieho výpeku pridáme worcesterskú omáčku, sójové omáčky, soľ a korenie. Kože tam zatiaľ ponecháme. Prikryté dusíme.
  8. Pridáme ešte aj šťavu z jedného pomaranča, šťavu z polovice limetky a slivkový lekvár. Rozmiešame a stále dusíme.
  9. Ďalej pridáme ošúpane a nakrájané jablko a ešte chvíľu podusíme, ochutnáme a dochutíme soľou alebo korením či slivkovým lekvárom.
  10. Vyberieme kačacie kože a omáčku prelejeme do nádoby, kde ju rozmixujeme úplne do hladka, prelejeme ju späť na panvicu.
  11. Pridáme maslo a vložíme tam aj prsia a prikryté dusíme na miernom plameni 10 až 15 minút.

Kačacie prsia

Nakrájané kačacie prsia (autor: zwieratko, 2021)


Kačacie prsia so slivkovou omáčkou

Kačacie prsia so slivkovou omáčkou (autor: zwieratko, 2021)