Hubová omáčka na cestoviny

Jedna z možností, ako pripraviť čerstvo nazbierané huby. Je možné použiť akékoľvek obľúbené lesné huby, chuť omáčky je famózna.

Suroviny

  • olej – 3 pl
  • cibuľa – 1 ks
  • cesnak – 3 strúčiky
  • soľ
  • mleté čierna korenie
  • huby čerstvé – 2 až 3 ks
  • smotana na varenie – 200 ml
  • cestoviny – 250 g
  • parmezán – 50 g

Postup

  1. Na rozohriatom oleji opražíme pokrájanú cibuľu.
  2. Po chvíli pridáme na drobno pokrájaný alebo pretlačený cesnak a osolíme a zľahka okoreníme, stále miešame.
  3. Pridáme pokrájané huby a za občasného premiešanie odkryté pražíme, huby po čase zmenšia svoj objem.
  4. Ku dostatočne opraženým a zmäknutým hubám prilejeme smotanu na varenie a za stáleho miešania zredukujeme na požadovanú hustotu omáčky.
  5. V dostatočne osolenej vode pripravíme obľúbené cestoviny (na 100g suchých cestovín potrebujeme 1 liter vody a 7g soli). Cestoviny precedíme a necháme odkvapkať.
  6. Na tanieri cestoviny prelejeme omáčkou a posypeme nastrúhaným parmezánom.

Hubová omáčka na cestoviny

Hubová omáčka na cestoviny (autor: zwieratko, 2021)


zw

HubyCestoviny

153 slov

2021-09-17 20:16 +0000

2021-10-08 17:23 +0000