Hubová omáčka na cestoviny
Jedna z možností, ako pripraviť čerstvo nazbierané huby. Je možné použiť akékoľvek obľúbené lesné huby, chuť omáčky je famózna.
Suroviny
- olej – 3 pl
- cibuľa – 1 ks
- cesnak – 3 strúčiky
- soľ
- mleté čierna korenie
- huby čerstvé – 2 až 3 ks
- smotana na varenie – 200 ml
- cestoviny – 250 g
- parmezán – 50 g
Postup
- Na rozohriatom oleji opražíme pokrájanú cibuľu.
- Po chvíli pridáme na drobno pokrájaný alebo pretlačený cesnak a osolíme a zľahka okoreníme, stále miešame.
- Pridáme pokrájané huby a za občasného premiešanie odkryté pražíme, huby po čase zmenšia svoj objem.
- Ku dostatočne opraženým a zmäknutým hubám prilejeme smotanu na varenie a za stáleho miešania zredukujeme na požadovanú hustotu omáčky.
- V dostatočne osolenej vode pripravíme obľúbené cestoviny (na 100g suchých cestovín potrebujeme 1 liter vody a 7g soli). Cestoviny precedíme a necháme odkvapkať.
- Na tanieri cestoviny prelejeme omáčkou a posypeme nastrúhaným parmezánom.