Cestoviny s fetou a paradajkami
Zaujímavý a jednoduchý spôsob prípravy omáčky na cestoviny je kombináciou chutí lahodného gréckeho syra feta, cesnaku a sladučkých cherry paradajok.
Suroviny
- grécky syr feta – 100 g
- cesnak – 5 strúčikov
- cherry paradajky – 17 ks
- olivový olej – 50 ml
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušené oregano – 1 kl
- cestoviny – 250 g
Postup
- Do stredu zapekacej nádoby vložíme syr feta, dookola rozsypeme cherry paradajky a na hrubo rozkrojený cesnak.
- Všetko to zalejeme olivovým olejom, mierne osolíme (feta je vcelku slaná dosť), posypeme mletým čiernym korením a čerstvým prípadne sušeným oreganom.
- Zapekaciu nádobu vložíme do rúry predhriatej na 200 °C na pol hodinky.
- Medzi tým v dostatočne osolenej vode pripravíme obľúbené cestoviny (na 100g suchých cestovín potrebujeme 1 liter vody a 7g soli). Cestoviny precedíme a necháme odkvapkať.
- Upečený syr s paradajkami rozpučíme vidličkou a premiešame, pridáme uvarené cestoviny a znova všetko zľahka premiešame. Môžeme podávať.
Poznámky
- inšpiráciou mi bol nádherný recept fínskej blogerky Jenni.