Tvarohové gule
Jednoduchý a rýchly dezert z výživného tvarohu s jemnou príchuťou vanilky a prepraženého masla.
Suroviny
- tvaroh hrudkovitý – 230 g
- vajíčko – 1 ks
- vanilkový cukor – 1 ks
- vanilínový cukor – 1 ks
- krupica – 150 g
- strúhanka – 65 g
- práškový cukor – 3 pl
- maslo – 100 g
Postup
- V mise zmiešame tvaroh, vajíčko, vanilky a krupicu. Dôkladne premiešame, rukou vypracujeme cesto.
- Z cesta odoberáme približne rovnaké kusy hmoty (cca 25-30 g) a rukou tvarujeme gule. Odkladáme bokom.
- Vkladáme ich do osolenej, vriacej vody. Varíme 5-7 minút, pokiaľ všetky nevyplávajú na hladinu.
- Na sucho opražíme strúhanku, musí trošíčku zhnednúť, no nesmie sa pripáliť. Nakoniec prisypeme preosiaty práškový cukor, poriadne premiešame.
- V inom kastróliku prepražíme maslo.
- Podávame ešte teplé gule, posypaná sladkou strúhankou a poliate prepraženým maslom.
Poznámky
- z uvedeného množstva surovín je možné vyrobiť približne 15-20 gulí