Pohánková krupičná kaša

Jednoduché ale mimoriadne chutné jedlo z nahrubo pomletej pohánky a mlieka, vhodné aj pre najmenších.

Suroviny

  • mlieko – 1 l
  • pohánková krupica – 120 g
  • krištáľový cukor – 2 pl
  • vanilkový cukor – 1 ks
  • vanilínový cukor – 1 ks
  • maslo – 1 pl
  • škoricový cukor – 1 ks

Postup

  1. V kastróle začneme ohrievať mlieko.
  2. Do horúceho, no nie ešte zovretého mlieka, pomaly vsypeme pohánkovú krupicu.
  3. Za stáleho miešania privedieme k varu. Pomaly varíme, až kým nedosiahneme požadovanú hustotu kaše. Trvá to zo 5 minút, varí sa dlhšie ako pšeničná.
  4. Naberieme na tanier a ešte na horúcu kašu pridáme kúsky masla a škoricový cukor respektíve to, čo ma kto rád (nastrúhanú čokoládu, ovocné pyré, granko a podobne).

Poznámky

  • rovnaký pomer platí aj pre pšeničnú krupicu (120 g krupice na liter mlieka), krupičná kaša sa varí kratšie