Pohánková krupičná kaša
Jednoduché ale mimoriadne chutné jedlo z nahrubo pomletej pohánky a mlieka, vhodné aj pre najmenších.
Suroviny
- mlieko – 1 l
- pohánková krupica – 120 g
- krištáľový cukor – 2 pl
- vanilkový cukor – 1 ks
- vanilínový cukor – 1 ks
- maslo – 1 pl
- škoricový cukor – 1 ks
Postup
- V kastróle začneme ohrievať mlieko.
- Do horúceho, no nie ešte zovretého mlieka, pomaly vsypeme pohánkovú krupicu.
- Za stáleho miešania privedieme k varu. Pomaly varíme, až kým nedosiahneme požadovanú hustotu kaše. Trvá to zo 5 minút, varí sa dlhšie ako pšeničná.
- Naberieme na tanier a ešte na horúcu kašu pridáme kúsky masla a škoricový cukor respektíve to, čo ma kto rád (nastrúhanú čokoládu, ovocné pyré, granko a podobne).
Poznámky
- rovnaký pomer platí aj pre pšeničnú krupicu (120 g krupice na liter mlieka), krupičná kaša sa varí kratšie