Hrnčeková knedľa

Vynikajúca, ale pri tom veľmi jednoduchá domáca knedľa z pečiva.

Suroviny

  • rožky – 4 ks
  • petržlenová vňať
  • soľ – 0,5 kl
  • múka hrubá – 180 g
  • prášok do pečiva – 1 ks
  • maslo – 90 g
  • mlieko – 300 ml

Postup

  1. Rožky pokrájame na menšie kúsky a preložíme do misy.
  2. Na drobno nasekáme petržlenovú vňať a pridáme k rožkom.
  3. V inej nádobe zmiešame múku, soľ aj prášok do pečiva, premiešame a prisypeme ku zmesi.
  4. Rozpustené no nie prepražené maslo prilejeme do misy s rožkami.
  5. Ďalej tam pridáme mlieko zmiešané s vaječnými žĺtkami. Zmes dôkladne premiešame.
  6. Z vaječných bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a veľmi opatrne ho zapracujeme do rožkovej zmesi.
  7. Porcelánové hrnčeky vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou až po vrchný okraj.
  8. Hrnčeky naplníme zmesou tak do troch štvrtín a preložíme ich do hrnca s vodou. Hrnčeky by mali byť ponorené zhruba do polovičky.
  9. Vodu privedieme k varu a prikryté varíme 25 minút.

Hrnčeková knedľa - hrnčeky

Hrnčeková knedľa - hrnčeky (autor: zwieratko, 2021)


Hrnčeková knedľa - pred varením

Hrnčeková knedľa - pred varením (autor: zwieratko, 2021)


Hrnčeková knedľa - po uvarení

Hrnčeková knedľa - po uvarení (autor: zwieratko, 2021)


Hrnčeková knedľa

Hrnčeková knedľa (autor: zwieratko, 2021)


Rožky

182 slov

2021-10-08 19:59 +0000

2021-11-17 22:16 +0000