Hubové rizoto

Ďalšie zo štvorice obľúbených jedál z húb . Rizoto je možné pripraviť aj zo sušených húb no samozrejme najlepšie sú čerstvo nazbierané dubáky .

Suroviny

  • olej – 3 pl
  • cibuľa – 1 ks
  • cesnak – 3 strúčiky
  • soľ
  • mleté čierna korenie
  • mrkva – 1 ks
  • huby – 3 až 5 ks
  • ryža – 200 g
  • hrášok – 130 g
  • parmezán – 50 g

Postup

  1. Na rozohriatom oleji opražíme pokrájanú cibuľu.
  2. Po chvíli pridáme na drobno pokrájaný alebo pretlačený cesnak a osolíme a zľahka okoreníme, stále miešame.
  3. Pridáme pokrájané huby aj mrkvu a za občasného premiešanie odkryté pražíme, huby po čase zmenšia svoj objem.
  4. Ku dostatočne opraženým a zmäknutým hubám s mrkvou pridáme prepláchnutú a odkvapkanú ryžu, dôkladne premiešame a chvíľočku ešte popražíme.
  5. Prilejeme vývar alebo vodu, prihodíme sterilizovaný jemný hrášok, zamiešame a prikryté privedieme k varu a následne varíme na miernom plameni podľa typu ryže (15 az 30 minút).
  6. Na tanieri môžeme dochutiť hoblinami parmezánu.

Lesné huby

Lesné huby (autor: zwieratko, 2021)


HubyRyža

160 slov

2021-09-20 19:51 +0000

2021-10-24 16:42 +0000