Cestoviny s fetou a paradajkami

Zaujímavý a jednoduchý spôsob prípravy omáčky na cestoviny je kombináciou chutí lahodného gréckeho syra feta, cesnaku a sladučkých cherry paradajok.

Suroviny

  • grécky syr feta – 100 g
  • cesnak – 5 strúčikov
  • cherry paradajky – 17 ks
  • olivový olej – 50 ml
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušené oregano – 1 kl
  • cestoviny – 250 g

Postup

  1. Do stredu zapekacej nádoby vložíme syr feta, dookola rozsypeme cherry paradajky a na hrubo rozkrojený cesnak.
  2. Všetko to zalejeme olivovým olejom, mierne osolíme (feta je vcelku slaná dosť), posypeme mletým čiernym korením a čerstvým prípadne sušeným oreganom.
  3. Zapekaciu nádobu vložíme do rúry predhriatej na 200 °C na pol hodinky.
  4. Medzi tým v dostatočne osolenej vode pripravíme obľúbené cestoviny (na 100g suchých cestovín potrebujeme 1 liter vody a 7g soli). Cestoviny precedíme a necháme odkvapkať.
  5. Upečený syr s paradajkami rozpučíme vidličkou a premiešame, pridáme uvarené cestoviny a znova všetko zľahka premiešame. Môžeme podávať.

Poznámky

  • inšpiráciou mi bol nádherný recept fínskej blogerky Jenni.

Cestoviny s fetou a paradajkami – suroviny

Cestoviny s fetou a paradajkami - suroviny (autor: zwieratko, 2021)


Cestoviny s fetou a paradajkami

Cestoviny s fetou a paradajkami (autor: zwieratko, 2021)


FetaCestoviny

174 slov

2021-09-20 19:59 +0000

2021-10-24 16:42 +0000