Kokosové ježe

Nadýchaný pečený koláč s kakaovou polevou, obaľovaný v strúhanom kokose.

Suroviny

Cesto

  • hladká múka – 300 g
  • prášok do pečiva – 1 ks
  • práškový cukor – 150 g
  • vajíčko – 1 ks
  • med – 2 pl
  • olej – 1 pl
  • mlieko – 200 ml

Poleva

  • maslo – 180 g
  • práškový cukor – 200 g
  • kakao – 50 g
  • mlieko – 6 pl
  • rum – 1 pl
  • kokos strúhaný – 200 g

Postup

  1. Do misy preosejeme hladkú múku, kypriaci prášok aj práškový cukor, premiešame.
  2. Pridáme všetky tekuté ingrediencie a dôkladne vymiešame. Vznikne hladké tekuté cesto.
  3. Na plech vystlatý papierom na pečenie vylejeme cesto a špachtličkou ho zarovnáme.
  4. Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi tak 15–20 minút. Kontrolujeme klasicky so špajľou.
  5. Po upečení necháme vychladnúť a rozkrojíme na približne rovnako veľké kúsky. Cesto by malo mať konzistenciu tuhšieho piškótového cesta.
  6. V kastróle rozpustíme maslo, pridáme mlieko a rum, premiešame.
  7. Pridáme preosiaty cukor a kakao, premiešame. Povaríme zo tri minútky a vytvoríme kakaovú polevu.
  8. Jednotlivé vychladnuté kúsky oblejeme zo všetkých strán kakaovou polevou a následne obalíme v nastrúhanom kokose, necháme zatuhnúť.

Kokosové ježe

Kokosový jež v reze (autor: zwieratko, 2021)


KokosMúka

187 slov

2021-08-16 08:18 +0000

2021-09-17 16:50 +0000