Nátierka z údenej Nivy

Poctivá a chuťovo intenzívna nátierka z Nivy na hrianky alebo chlieb.

Suroviny

  • syr „Niva“ údený – 115 g
  • maslo – 50 g
  • rastlinný tuk „Flora“ – 50 g
  • syr „Karička“ – 2 trojuholníčky
  • jogurt „Skyr“ – 130 g
  • cibuľa – 1 ks
  • pažítka
  • mleté čierne korenie
  • mletá paprika

Postup

  1. Do misy si rozdrobíme údenú Nivu. Je možné použiť akýkoľvek syr s modrou plesňou vo vnútri.
  2. Pridáme maslo, rastlinný tuk aj karičky a vidličkou alebo tyčovým mixérom dôkladne premiešame. Všetky zložky by sa mali prepojiť, vznikne vcelku hustá nátierka.
  3. Pridáme obľúbený jogurt či kyslú smotanu a poriadne premiešame.
  4. Ďalej pridáme na drobno pokrájanú cibuľu a nasekanú pažítku, dochutíme mletým čiernym korením a paprikou.

Poznámky

  • základnú surovinu, údenú Nivu je možné nahradiť inou:
    • hrudkovitý tvaroh
    • bryndza
    • škvarky

A tak vznikne vlastne nová nátierka.