Šalát z červenej kapusty

Zdravý a diétny zeleninový šalát z červenej kapusty, mrkvy a cibule.

Suroviny

Šalát

  • červená kapusta – 1 ks (malá hlávka)
  • mrkva – 2 ks
  • cibuľa – 1 ks (stredná)
  • olej – 2 pl

Nálev

  • voda – 1 l
  • ocot – 0,25 l
  • soľ – 2 kl
  • cukor – 3 kl
  • rasca drvená – 1 kl
  • čierne korenie mleté – 0,5 kl
  • bobkový list – 1 ks
  • nové korenie – 6 ks

Postup

  1. Kapustu aj mrkvu nastrúhame na strúhadle do misy.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a pridáme tiež do misky. Polejeme olejom. Necháme chvíľu odpočívať.
  3. V hrnci zmiešame všetky suroviny na nálev a privedieme k varu, stíšime plameň a pár minút povaríme.
  4. Nálev prilejeme do misy s nastrúhanou zeleninou a prikryjeme, necháme zapariť.
  5. Po vychladnutí môžeme podávať, respektíve preložiť do menších fľaštičiek a odložiť do chladničky. Aj bez sterilizácie vydrží zopár dní uložený v chlade.