Šalát z červenej kapusty
Zdravý a diétny zeleninový šalát z červenej kapusty, mrkvy a cibule.
Suroviny
Šalát
- červená kapusta – 1 ks (malá hlávka)
- mrkva – 2 ks
- cibuľa – 1 ks (stredná)
- olej – 2 pl
Nálev
- voda – 1 l
- ocot – 0,25 l
- soľ – 2 kl
- cukor – 3 kl
- rasca drvená – 1 kl
- čierne korenie mleté – 0,5 kl
- bobkový list – 1 ks
- nové korenie – 6 ks
Postup
- Kapustu aj mrkvu nastrúhame na strúhadle do misy.
- Cibuľu nakrájame na drobno a pridáme tiež do misky. Polejeme olejom. Necháme chvíľu odpočívať.
- V hrnci zmiešame všetky suroviny na nálev a privedieme k varu, stíšime plameň a pár minút povaríme.
- Nálev prilejeme do misy s nastrúhanou zeleninou a prikryjeme, necháme zapariť.
- Po vychladnutí môžeme podávať, respektíve preložiť do menších fľaštičiek a odložiť do chladničky. Aj bez sterilizácie vydrží zopár dní uložený v chlade.