Tvarohový koláč

Jednoduchý a skoro diétny :) koláč s nízkym obsahom múky a cukru.

Suroviny

  • sušené hrozienka – 100g
  • tuzemský rum – 1dl
  • kukuričný škrob – 1pl
  • jemný tvaroh – 500g
  • vajíčko – 3ks
  • krupica – 3pl
  • cukor kryštálový – 3pl
  • vanilkový cukor – 1ks
  • prášok do pečiva – 1ks
  • soľ

Postup

  1. Deň vopred si sušené hrozienka viac krát opláchneme v teplej vode a na noc naložíme do rumu.
  2. Oddelíme si žĺtka a bielky z vajíčok.
  3. Z vaječných bielkov a štipky soli si ušľaháme tuhý sneh. Odložíme na bok.
  4. V hlbokom tanieri si zmiešame krupicu, cukor, vanilkový cukor a prášok do pečiva.
  5. V miske si premiešame tvaroh a žĺtky, pridáme suchú zmes a poriadne vymiešame dokiaľ sa všetko nespojí.
  6. Po častiach pridávame vyšľahaný sneh, miešame už len zľahka.
  7. Namočené hrozienka precedíme a obalíme v škrobe, takto ich jemne primiešame do zmesi.
  8. Zmes vylejeme do okrúhlej tortovej formy (priemer 28cm), ktorú sme vymastili aj pomúčili a necháme 10 minút odstáť.
  9. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180–200°C na 35–40 minút.

TvarohKrupica

167 slov

2019-12-10 15:42 +0100

2019-12-28 13:17 +0100